X

Almanya Yaşam Rehberi

İzmir Mekan Rehberi

Avrupa'nın tam merkezinde yer alan Almanya Federal Cumhuriyeti 83.2 milyonluk nüfusu ile Amerika'dan sonra dünyanın en çok göz alan ülkesidir. Türk nüfusunda oldukça fazla olduğu Almanya'da resmi açıklamalara göre 3 milyondan fazla Türk olduğu söyleniyor. Bir çok Türk vatandaşın eğitim, iş seyahatleri, çalışma ve gezi için gittiği Almanya'da çok fazla yabancılık çekmeyeceksiniz. Ancak Almanya'nın kendine has kurallarını ve disiplinini öğrenmek ciddi önem arz etmektedir. 

Almanya Mekan Rehberi olarak eğitim, çalışma, iş toplantıları ya da seyahat için Almanya'ya gitttiğinizde nelere dikkat etmeniz, Almanya'da hangi Türk restoranlarına gidebileceğiniz, neleri görebileceğiniz konusunda size rehberlik etmeyi amaçlıyoruz.

Almanya'da yaşam konusunda bir çok bilgiyi bulabileceğimiz Almanya Mekan Rehberi sizin için Almanya'nın en keyifli noktalarını sizinle paylaşacağız. 

Önceliklle Almanya vizesi konusunda bilmeniz gerekenleri aşağıda paylaşıyoruz. 

İDATA Almanya dış temsilciliklerinin konsolosluk harici yetkilendirmiş olduğu bir kuruluştur.  Görevi vize başvurularınızı doğru bir şekilde dış temsilciliklere iletmektedir. Yetkili dış temsilcilik yapılan başvurunuzu inceleyip karar verir. İDATA'nın İstanbul Ankara İzmir, Antalya olmak üzere birçok şubesi bulunmaktadır.

Avrupa'da tüm Schengen Ülkeleri 25 Eylül 2014 itibariyle zorunlu parmak izi uygulamasını hayata geçirmiştir. Parmak izi uygulaması ile tüm başvuru sahiplerinin bilgilerini ortak bir sisteme kaydeden ülkeler başvuru sahiplerine bir kere parmak izi verdikten sonra tekrar parmak izine girmesine gerek kalmadan başvuru yapabilecekler. İDATA randevu İtalya, Almanya için parmak izi uygulaması ve başvuru süreçleri için görevli kurumdur.

Vize başvurusunda bulunmak üzere Almanya’nın dış temsilciliğindeki veya İDATA firmasındaki randevunuza zamanında gidiniz. Görüşmede tüm başvuru evrakları eksiksiz teslim edilir, vize işlem ücreti ödenir ve seyahatiniz ile ilgili soruları cevaplandırmanız istenir. Ayrıca fotoğrafınız ile gerekli olduğu takdire parmak izi kayıtlarınız alınır.

Alman dış temsilciliğinin, başvurunuz hakkında karar vermesinin ardından pasaportlar İDATA firması üzerinden iade edilmektedir. Vize başvurunuzu doğrudan dış temsilcilikte gerçekleştirdiğiniz takdirde, pasaportunuzu sadece söz konusu temsilcilikten teslim alabilirsiniz.

Almanya vizesi için başvurabileceğiniz bazı aracı kuruluşları sizinle paylaşıyoruz.

INTEGRAL VİZE RANDEVU

https://www.vize-almanya.com/idata

VİZE SERVİSS GLOBAL

http://www.vizeservisglobal.com

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar

banner