X

Köln de Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey

İzmir Mekan Rehberi
Almanya'nın NRW bölgesinde yer alan Köln, Almanya’nın en büyük dördüncü şehridir. Almanya’nın batısında, Ren Nehri'nin her iki yakasına da hakim bir konumda ve kültürel mirasın en iyi temsilcilerinden. Dünya’nın dört bir yanından turist çeken Köln gezginler için çok ciddi bir kaynak. Her köşesinden mutlaka bir güzellik çıkabiliyor. Neredeyse günün her saati canlı olan Köln’de kültürel aktiviteler dışında gastronomi ve eğlence adına da bir çok şey yapılabilir. Açıkcası Köln canınızın çok sıkılmayacağı harika bir şehir. Şimdi Almanya Mekan Rehberi olarak sizin için hazırladığımız Köln rehberini inceleyin. İzmir Mekan Rehberi
Köln’iün simgesi Köln Katedrali

1248 yılında inşaatına başlanan ve 1880 yılında tamamlanan UNESCO koruması altında olan Köln Katedrali yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip. Dış mimarisi ile sizi etkisi altına alan bu olağanüstü katedral 157 metre yüksekliğe sahip. Olur da bu güzel katedralin en tepesine çıkıp bir fotoğraf çektirmek isterseniz 500 basamağı tırmanacak enerji ve nefese sahip olmanız gerekiyor.

İçeri girdiğiniz anda sizi etkileyen Köln Katedrali gotik yapısı ile sizi büyüleyecek nitelikte.

İzmir Mekan Rehberi
Bir Tatlı Gezi, Köln Çikolata Müzesi

Ağzınızın suyunu akıtacak tatlı bir geziye hayır diyemezsiniz. Köln’de ren nehirinin hemen kıyısında bulunan Köln Çikolata müzesi size çikolatanın tarihini ve nasıl yapıldığını çok iyi anlatıyor. Hatta turun finalinde orada yapılan çikolataları tatmanız ve satın almanız mümkün.

İzmir Mekan Rehberi
Hohenzollern Köprüsü’nde Aşkı Kilitleyin

Köln’ün bir başka simgesi. Hohenzollern Köprüsü’nde değişik bir ritüel ile tanışın. Aşkınız için bir kilitte siz takın ve Köln’de aşkınız için bir sembolünüz olsun. Hohenzollern Köprüsü’ndeki hediyelik eşyacılarda bulabileceğiniz çeşit çeşit kilitler ile farklı bir aşk sembolü ile aşkınızı yeniden tazeleyin.

İzmir Mekan Rehberi
Köln Suyu, Yani Bizim Bildiğimiz Kolonya ile Tanışın.

Kolonyayı biz Türkler buldu sananların yanıldığını söylememiz gerekiyor. Çünkü Kolonya 1792 yılından bu yana Köln’de No 4711’de üretiliyor. Köln’.e gidipte Kolonya almadan dönmeyin.

İzmir Mekan Rehberi
Ren Nehri’nde Tekne Gezisi ile Köln’ü Başka Açıdan İzleyin.

Köln insanı güneşi gördüğü anda kendisini Ren kıyılarındaki yeşilliklere, parklara ve mekanlara atar. Şehrin tüm güzelliğini izleyebileceğiniz Ren tekne turları ile tarihi yapıları, şehrin enerjisini ve insanlarını uzaktan izleyin.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar

banner